Az edzéseinkről

 

Tradícionális Ninjutsu-val foglalkozunk, valamint megtanítjuk a Ninjutsu olyan alapelveit is, amelyek Magyarország és az Európai Unió írott törvényein belül alkalmazhatóak. Gyakran utazunk és edzünk Japánban Dr. Hatsumival és sok más japán shihannal, valamint rendszeresen járunk más oktatók hazai és külföldi szemináriumaira. Évente többször hívunk meg saját szemináriumainkra oktatókat.

Nálunk nincsenek formagyakorlatok, vagy előre kitalált koreográfiák. Alapelvek vannak, melyekre épülnek különböző technikák. Ha egy technikát tanulsz, egy technikát ismersz. Ha egy alapelvet tanulsz, 100 technikát ismersz. Vannak persze alapállások, kézhelyzetek, valamint alaptechnikák, amik megtanítanak a helyes szögekre és távolságokra, melyekre épül a Ninjutsu mozgáskultúrája. Ez a tradícionális része az edzésünknek.

Létrehoztunk egy „Street Smart” nevű programot, amely valósághű és praktikus edzésből áll, amit arra fejlesztettünk ki, hogy a ma emberének megtanítsa, éles helyzetben mit alkalmazzunk/alkalmazhatunk. Utcai önvédelemre helyezzük a hangsúlyt, mely a Ninjutsu tanításán alapszik. Sok mást is hozzáadtunk az edzéshez, hogy mindenből a legjobbat kapjuk, beleértve: tradícionális amerikai irokéz indián harcmodort, túlélő táborokat, kézi - és lőfegyveres oktatást.

Foglalkozásaink tartalmazzák az önvédelmet/szituációs gyakorlatokat, erősítést-nyújtást, kezdő- és haladó gyakorlatokat, mentális edzést (beszélgetések, fejtörők), légzéstechnikákat, meditációt, termi- és szabadtéri edzéseket, szemináriumokat és táborokat mind hazánkban, mind külföldön. Oktatótól és alkalomtól függ, mivel mennyit foglalkozunk, de nagy eltérés nem lesz.